מרמת גן למשרה נחשקת בקנדה, דרך הפקולטה להנדסה בבר-אילן: הכירו את ניצן ליבוביץ, בת 28, בוגרת הפקולטה להנדסה ע"ש קופקין במסלול תקשורת ואלקטרו-אופטיקה. לאחר שסיימה את התואר המשיכה ליבוביץ את לימודיה בתוכנית היוקרתית למנהל עסקים של אוניברסיטת מקגיל בקנדה, בהשתתפות סטודנטים מ-30 מדינות בעולם
בשנת הלימודים השנייה לתואר החלה ניצן לעבוד בחברת אינטל, והמשיכה לעבוד בחברה עד שנה לאחר סיום הלימודים, "ואז הרגשתי שבא לי יותר. משהו היה חסר לאופי הג'ינג'י ההיפראקטיבי שלי. החלטתי להמשיך לתואר שני במנהל עסקים, במטרה לשלב את התשוקה שלי לטכנולוגיה עם ניהול ויזמות", מסבירה ניצן את החלטתה להשתלב בתכנית של אוניברסיטת מקגיל, מהמוסדות האקדמיים המובילים בצפון אמריקה.
ניצן מספרת שהתוודעה לתחום ההנדסה בשירותה הצבאי "והתאהבתי בו. הבנתי שזה מה שאני רוצה ללמוד, רק לא הייתי בטוחה היכן. אחרי שהשתתפתי ביום פתוח ושוחחתי עם דינה ימיני, ראש מנהל הפקולטה להנדסה בבר-אילן, הבנתי שזה המקום הנכון בשבילי".
ניצן מתארת את האוניברסיטה במילה אחת: "חממה". לדבריה, יש חשיבות גדולה להרגשה הטובה והמעודדת שמשרה המקום על הסטודנטים, בייחוד לנוכח השעות הרבות אותן מבלים בלימודים. "קיבלתי תמיכה עצומה מהסגל האקדמי, מקצועית וגם אישית. הדלת של כולם תמיד הייתה פתוחה - מתרגלים, מנהל, מרצים וחוקרים. תמיד הכרתי תודה על החוויה החיובית שהייתה לי בבר-אילן, וככל שאני מתקדמת בחיי, אני מבינה כמה חום ואהבה קיבלתי בפקולטה וכמה זה חסר כשאין את המשפחתיות הזאת".

בקנדה ניצן התמחתה בפיננסים ובד בבד עבדה ב-TD Bank במחלקת הלוואות לחברות טכנולוגיות. עם סיום הלימודים התקבלה ניצן לעבודה ב-AcuityAds, חברה ישראלית שמתמחה בפרסום פרוגרמטי, בתפקיד מנהלת מוצר בכירה. למרות המעבר שעשתה ניצן לתפקיד בתחום הפרסום והעסקים, היא אומרת כי לא הרחיקה מתחום לימודיה הראשון. "אני עדיין צריכה לדבר בשפה של המהנדסים ולהבין את האלגוריתם שמאחורי הפלטפורמה. נוסף פה אלמנט של ניהול וחשיבה עסקית".
ניצן מספרת כי החוויה המשמעותית ביותר שחוותה עד כה בלימודי מנהל העסקים הייתה מפגש שהיה לה עם ווארן באפט, במסגרת משלחת של הפקולטה. " זאת הייתה חוויה של פעם בחיים. האיש האגדי כל כך צנוע".
הלימודים והשהייה הממושכת בחו"ל מזמנת לא מעט קשיים הכרוכים בלימודים בשפה זרה, והתמצאות ביבשת אחרת, אבל ניצן מעידה כי הקושי הגדול מבחינתה הוא הגעגועים לאמא ולבית. "זה המחיר שאני משלמת. לשמחתי, אמא ביקרה אותי הרבה ועכשיו אפילו נשארת לתקופות ארוכות".
קושי נוסף שאותו חווה ניצן הוא ההתמודדות עם הביקורת על מדינת ישראל. "אני מוצאת את עצמי מנסה להגן על ישראל, אבל הקול של הצד השני חזק הרבה יותר. אני מרגישה שאני לא עושה מספיק. אני מנסה להיות כמה שיותר פעילה בקהילה היהודית והישראלית פה, אבל העבודה האמיתית היא מחוץ לקהילה"